Sunday, 20 November 2011

Pines Fun, Fearless, Fabulous Contest


Join NOW! Cuma perlu:
1. Jadi follower / like
2. Copy gambar / like dan share post

Korean giveaway

한국어 공짜로 나누어주는



Tarikh tutup:
18 /12/2011
12 midnight..

Jom join..

Tag:
Cahya
Qay

1st GiVeAwAy By Yana


Jom join GA Yana..
Tarikh tutup : 25 Nov 2011, 11.50 pm

Giveaway "7 Days"

Tag:
Qay
Cahya

Jom join GA ni..
Simple, je..

1. Buat entri
2. Copy banner 
3. Tag kwn..

Ok, done...hopefully dpt hadiah =)





LcA first give away...!!!!!!


Klik banner utk join..

Tarikh tutup : 30 nov

Selamat Hari lahir ummi aya...Cantik betul tarikh lahir tu... 22-11-66

Semoga diberikan kesihatan, kekuatan dan keberkatan dlm hidup, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...













Candid Time Contest


Contest ni dianjurkan oleh Muna Rahimah


Gambar candid saya


 Caption: Mari kita melompat di tepi pantai cenang utk menang...Yeay...Peace no war =)

Picture taken at Langkawi





Tag :
Qay
Cahya

Tarikh tutup :
13/12/2011


SeC0nD BiRThdaY AdHa GiVEawAy



Klik banner utk join

GA ni sempena birthday ke 2 Adha...pada 26 Nov 2011 no
Happy birthday Adha =)

Contest Komen & Menang Pn Bee





Klik banner utk syarat2 & join...
Semoga Pn Bee berjaya berjaya memenangi Samsung Galaxy S.Ameen...




Saya sertai contest komen dan menang khas untuk support Puanbee.com dalam perjuangan merebut Gadjet Impiannya”





"OHSEEEM Giveaway by Faqihah, Scha, Ain".




Tag:
Cahya

Mari2 join OHSEEEM GA dari Faqihah, Scha & Ain
Hadiah best2 =)
Harap2 ada rezeki
Thanks ye wat GA..nnt buat la lagi =)


Saturday, 19 November 2011

GA myFELTShop



Jom join contest ni..Klik banner utk join =)

Tarikh tutup: 27 Nov 2011

Tag:

Cahya
Qay

Kedai felt ni mmg best, ade jual keychain, car hanging, phone strap, brooch & mcm2 lagi. Cantik2 pulak tu...Homemade & really nice!

Monday, 7 November 2011

Contest RM88 abangensem.com





Hadiahnya?

1st Prize : Wang Tunai RM88 beserta satu tempat percuma ke mini seminar
2nd Prize : Wang Tunai RM44 beserta satu tempat percuma ke mini seminar
3rd Prize : Wang Tunai RM22 beserta satu tempat percuma ke mini seminar

Macamana nak menang?
  1. Klik butang LIKE di fan page facebook abangensem.com. 
  2. Jawab 8 soalan 
  3. Untuk blogger, sila tuliskan jawapan-jawapan di blog  beserta banner contest dan tinggalkan link entri jawapan di ruangan komen blog abangensem.com. 
  4. bagi yang tidak mempunyai blog, hanya perlu mengajak seorang lagi rakan untuk LIKE butang fan page tersebut dan nyatakan nama rakan  beserta jawapan di ruangan komen di bawah tanpa perlu meletakkan banner contest


Jawapan :

1- B- 10/10/2010
2- C- Ariff Shah
3- A- Tips & Panduan membeli rumah (Subsale)
4- C- RM 10
5- B - Tuan Bri
6- C- Seminar hartanah anjuran Property & Co
7- B- Fauziah Latiff
8- C- Abangensem

Thursday, 3 November 2011

Peraduan dari blog Mawar Merah


Sila rujuk pautan ini : Blog Mawar Merah

Bagaimana untuk menyertai peraduan ini?

1) Buat entri mengenai peraduan ini dan letakkan pautan ke blog Mawar Merah

2) Komen di blog Mawar Merah akan url entri ini

3) Jawab soalan :


 a) Menangi hadiah dalam Peraduan Tulis, Teka dan Menang di blog Kak Long Mawar Merah di adakan sempena  Ulang Tahun Perkahwinan Kak Long yang ke 4  pada Jun 2011 dan Ulang Tahun ke- 2 mawarmerah2008.com beroperasi di domain dan hosting berbayar.
 b) Tuliskan komen yang membina tentang blog mawarmerah2008.com ini  dengan memasukkan perkara di bawah: 
              1) Perkara yang patut dikekalkan di mawarmerah2008.com
- Isi kandungan yang baik, cara penyampaian yang ilmiah
              2) Perkara yang patut dibaiki di mawarmerah2008.com
- Entri terdahulu sukar untuk dicari semula. Apa kata sediakan pautan ke arkib bulanan atau mingguan untuk memudahkan pencarian entri sebelumnya.

Monday, 10 October 2011

Hadiah Perodua Myvi Extreme contest besar Denaihati


Hadiah Perodua Myvi Extreme contest besar Denaihati

October 1, 2011
Assalamualaikum dan salam 1Dunia, terima kasih kepada Rakan Bloggeryang sudi nak jadi sponsor kepada contest besar Denaihati  yang sedang dirancang di blog Denaihati. 24 jam selepas entri mencari sponsor disiarkan beberapa sponsor telah diterima antaranya Wang Tunai, Blackberry Bold 3 dan Samsung Tab 2. Berdasarkan email ada banyak lagi pertanyaan pihak individu dan syarikat yang berminat nak jadi sponsor kepada contest yang bakal dianjurkan.
Rakan Blogger nak tak kalau hadiah utama contest yang bakal dianjurkan adalah kereta Perodua Myvi Extreme? Aku yakin semua nak terutama yang belum ada kereta lagi. Siapalah nak sponsor hadiah semahal tu melainkan PERODUA tapi nak ke PERODUA pandang blog Denaihati. Tidak mustahil tetapi agak susah sikit jadi janganlah kita mengharap bulan jatuh ke riba.
dealmates Hadiah Perodua Myvi Extreme contest besar Denaihati
Percaya tak ada yang nak sponsor hadiah Myvi 1.5 Extreme tapi dengan syarat beliau menang hadiah RM100ribu yang dianjurkan oleh DEALMATES. Apa kata kita semua support beliau untuk menang contest DEALMATES. Mudah je ikut cara-cara dan syarat yg ditetapkan :
  • Mesti warga Malaysia yang ada MYKAD
  • Mesti ada akaun FACEBOOK
  • Klik link referral ini DEALMATES
  • Daftar akaun DEALMATES atau connect menggunakan Facebook
  • Kongsikan entri “Win RM100,000 Cash from DealMates.com” di Facebook anda.
  • Isikan data beribadi nama dan no hp untuk pengesahan pemenang
  • Paling best anda juga layak untuk menang RM100ribu setelah melakukan semua di atas.
Jadi jangan tangguh lagi jom klik link ini DEALMATES untuk support kawan kita menang RM100k yang dah janji nak sponsor Myvi 1.5 Extreme. Bayangkan drive PERODUA Myvi Extreme di lebuhraya Utara Selatan mesti boleh pulun cecah 180km/jam. Blogger Ariffshah pun join contest ini jadi kenapa tidak kita.
Ranking terkini : No 3 (Mari kita ramai-ramai bantu supaya jadi No 1) 
Nota : Kepada individu dan syarikat yang nak jadi sponsor contest blog Denaihati sila klik “Sponsor Contest Besar Denaihati“.

Sunday, 9 October 2011

Giveaway Kujie2.com Sempena Ulangtahun Perkahwinan Ke 20


Assalamualaikum...

Apa kata try Giveaway Kujie2.com Sempena Ulangtahun Perkahwinan Ke 20 . Klik sini

Cukup mudah. Cuma komen :


1. Perkara yang disukai  yang terdapat di  kujie2.com – loading time, & cerita2 yg best

2. Kelemahan dan cadangan untuk dibaiki di kujie2.com - susunan perlu lebih kemas, warna blog perlu lebih menyerlah

TQ

suka suki giveaway


Jom join suka suki give away
Tarikh tutup ; jam 07:17 pm 30 okt 2011
p/s: happy becoming birthday, jeeha...

Testing...1..2..3...

=)